Gebruikers

Criteria gebruikers

Onze gebruikers zijn gezinnen die onder of net boven de bijstandsgrens leven. Dit hoeven niet allen gezinnen te zijn die gebruik maken van een uitkering, maar ook gezinnen die minder verdienen met werk of een eigen onderneming of in de schulden zitten. Als toets criteria kijken wij naar het leefgeld van een gezin.

SituatieLeefgeld per maand (*)
1 volwassen en 1 kind€350,-
1 volwassen en 2 kind€445,-
1 volwassenen en 3 (of meer) kinderen€540,-
2 volwassenen en 2 kinderen €540,-
* Onder leefgeld verstaan we geld wat overblijft nadat de vaste lasten af zijn gehaald. Denk aan geld voor boodschappen, kleding, verzorging, aanschaf materiaal (wasmachines, etc), vervoerkosten.

Mocht je nu net iets meer leefgeld hebben? Geen probleem! Neem contact met ons op!

Alleen de gezinnen uit de gemeente Gorinchem en omliggende gemeenten kunnen aanspraak maken op een deelname van de speelgoedbank.

Aanmelden

Bij de speelgoedbank kunnen zich op twee manieren aanmelden.

Al aangesloten bij Leergeld of Voedselbank?

Als je kunt aantonen dat je gebruik maakt van Stichting Leergeld, Succes for Dress of de Voedselbank, kun je zelf aanmelden. Ook is het mogelijk om dit te regelen via een verwijzer.

Via een verwijzer

Men kan zich aanmelden via een verwijzer bij de speelgoedbank. Als een gezin al client zijn bij andere organisatie (bijvoorbeeld de leergeld), dan kunnen ze een beroep doen via een verwijzer. Verwijzers zijn hulpverleners of hulpverlenende instanties die een aanmeldingsformulier invullen voor gezinnen die in aanmerking komen voor de speelgoedbank. Met dit formulier kunnen zij speelgoed komen uitzoeken. De volgende instanties/ hulpverleners kunnen verwijzers zijn: Voedselbank, leergeld, Gezinsbegeleiders, Ambulant begeleiders, Maatschappelijk werkers, School maatschappelijk werk, Consultatiebureau, Schoolarts, Gemeentelijke sociale dienst (Avres), Kerkgenootschap of geestelijk verzorger, Begeleider schuldsanering of een Verloskundige.

Zelf aanmelden

Als je nog niet aangemeld bent bij een hulpverlenende organisatie en je denkt in aanmerking te komen volgens onze criteria (zie bovenaan in de pagina) , kun je je gezin ook aanmelden via het aanmeldformulier. Daar kun je je aanmelden voor een gesprek. De Speelgoedbank zal contact met je opnemen om een aanmeldingsprocedure op te starten.