Gebruikers

Criteria gebruikers

Onze gebruikers zijn gezinnen die onder of net boven de bijstandsgrens leven. Dit hoeven niet allen gezinnen te zijn die gebruik maken van een uitkering, maar ook gezinnen die minder verdienen met werk of een eigen onderneming of in de schulden zitten. Als toets criteria kijken wij naar het leefgeld van een gezin.

Wij hanteren een leefgeld (*) van €200,- per huishouden, waarbij er €125,- per persoon bovenop gerekend mag worden. Een voorbeeld ziet u hieronder

SituatieLeefgeld per maand (*)
2 personen (Waarvan 1 persoon minimaal onder de 18 jaar)€450,-
3 personen (Waarvan 1 persoon minimaal onder de 18 jaar)€575,-
4 personen (Waarvan 2 personen minimaal onder de 18 jaar)€700,-
5 personen (Waarvan 3 personen minimaal onder de 18 jaar€825,-
* Onder leefgeld verstaan we geld wat overblijft nadat de vaste lasten af zijn gehaald. Denk aan geld voor boodschappen, kleding, verzorging, aanschaf materiaal (wasmachines, etc), vervoerkosten.

Mocht je nu net iets meer leefgeld hebben? Geen probleem! Neem contact met ons op!

Alleen de gezinnen uit de gemeente Gorinchem en omliggende gemeenten kunnen aanspraak maken op een deelname van de speelgoedbank.

Grootouders

Ook grootouders in een minima positie kunnen moeite hebben om leuke spullen te regelen voor hun kinderen. Als u onder de bovenstaande regelement valt kunt u aanspraak maken.

Dementerende partner

Het is al vervelend genoeg als je geliefde dementeert. Daarom willen wij partners ondersteunen met het verstrekken van materiaal op maat. Wij zien dat bepaalde bordspelletjes of speelgoed bepaalde positieve gevoelens losmaakt bij dementerende personen. Vaak herkenning van spelletjes of het kunnen knuffelen met een pop of knuffel. Is jouw partner dementerend en wil je gebruik maken van onze voorzieningen? Neem dan contact met ons op of kom langs.

Aanmelden

Bij de speelgoedbank kunnen zich op twee manieren aanmelden.

Al aangesloten bij Leergeld of Voedselbank?

Als je kunt aantonen dat je gebruik maakt van Stichting Leergeld, Succes for Dress of de Voedselbank, kun je zelf aanmelden. Ook is het mogelijk om dit te regelen via een verwijzer.

Via een verwijzer

Men kan zich aanmelden via een verwijzer bij de speelgoedbank. Als een gezin al client zijn bij andere organisatie (bijvoorbeeld de leergeld), dan kunnen ze een beroep doen via een verwijzer. Verwijzers zijn hulpverleners of hulpverlenende instanties die een aanmeldingsformulier invullen voor gezinnen die in aanmerking komen voor de speelgoedbank. Met dit formulier kunnen zij speelgoed komen uitzoeken. De volgende instanties/ hulpverleners kunnen verwijzers zijn: Voedselbank, leergeld, Gezinsbegeleiders, Ambulant begeleiders, Maatschappelijk werkers, School maatschappelijk werk, Consultatiebureau, Schoolarts, Gemeentelijke sociale dienst (Avres), Kerkgenootschap of geestelijk verzorger, Begeleider schuldsanering of een Verloskundige.

Zelf aanmelden

Als je nog niet aangemeld bent bij een hulpverlenende organisatie en je denkt in aanmerking te komen volgens onze criteria (zie bovenaan in de pagina) , kun je je gezin ook aanmelden via het aanmeldformulier. Daar kun je je aanmelden voor een gesprek. De Speelgoedbank zal contact met je opnemen om een aanmeldingsprocedure op te starten.